De werken zijn gestart!

Werken gestart te Tweestroom Liedekerke!

Tweestroom, twee unieke en veelzijdige nieuwbouwprojecten te Liedekerke kondigen de start van de werken aan!

Quasi gelijktijdig starten de werken van twee unieke nieuwbouwprojecten te Liedekerke. Aan de ene zijde van de Houtmarktstraat een transformatieproject met duplexen en appartementen rond de historische Villa Santa Maria. Aan de andere zijde een eigentijdse parel, Vallei Houtkauter, waar wonen en genieten elkaar vinden in een groene woonvallei met zicht op het water.

Filip De Meuter, promotor van beide projecten, is verheugd met de opstart van de werken.

“Het wordt tijd dat de omgeving en buurt zicht krijgt op deze projecten”, stelt Filip Demeuter. “Met deze projecten werd er in het bijzonder rekening gehouden met zijn omgeving. We restaureren de historische villa Santa Maria met oog voor het verleden en de blik op morgen en geven extra erkenning aan de Vallei Houtkouter. Daarnaast voorzien we voldoende parkeerruimte bij beide projecten waardoor we geen extra druk leggen op de buurt.”

“De brandstichting in de leegstaande Villa Santa Maria was uiteraard een tegenvaller. De brand vernielde het dak en de achterbouw van de villa. Gelukkig vielen hierbij geen slachtoffers. Maar desondanks leidde dit niet tot een vertraging, en kunnen we de werken aanvangen zoals voorzien.”

Meer lezen

De duplex: een veelzijdige woonvorm met veel voordelen

Een eigen woning bezitten is voor veel Vlamingen een belangrijk levensdoel. Door de toenemende bevolkingsgroei kennen een aantal nieuwe woonvormen de laatste jaren een flinke opmars. Naast de klassieke huizen en appartementen, wordt met name de duplex steeds populairder.

Duplexen zijn appartementen met twee woonniveaus, die de voordelen van een huis en een appartement combineren. In vergelijking met een appartement biedt de verdieping extra ruimte die de meeste koppels en gezinnen ruim voldoende vinden voor een comfortabel leven. Doordat de leefruimte gescheiden is van het privégedeelte van de woning, biedt een duplex ook meer privacy dan een appartement.

In vergelijking met een huis liggen de energiekosten lager en vergt het woningonderhoud minder tijd en moeite. Veel huiseigenaars kiezen dit woontype omwille van de tuin, maar er bestaan ook duplexen met een eigen tuin. Een goedgekozen duplex kan dus elke woondroom waarmaken.

Meer lezen

Groene woonomgeving verbetert gezondheid en sociale cohesie

De laatste jaren wordt steeds duidelijker hoezeer groen in de directe leefomgeving de levenskwaliteit verhoogt. Een groene omgeving ontstrest, zet aan tot lichaamsbeweging, bevordert de gezonde ontwikkeling van kinderen en stimuleert sociale contacten. Groenruimten binnen een afstand van 500 meter van de woning vormen een plaats waar de omwonenden aan recreatie of lichaamsbeweging kunnen doen, of juist rust kunnen vinden. Dat vermindert hun stress, verbetert hun gezondheid en verlaagt de kans op depressie en angststoornissen. Voor kinderen zijn creatieve speelmogelijkheden in de natuur belangrijk omdat die hun sociale vaardigheden en concentratievermogen vergroten. Ook de sociale cohesie blijkt groter in een groene omgeving: bewoners hebben niet noodzakelijk meer contact met andere buurtbewoners, maar voelen zich wel minder eenzaam en ervaren minder vaak een tekort aan sociale steun. Daarnaast blijkt in een groene leefomgeving ook een groter gevoel van veiligheid te bestaan.

Tot slot blijft een groene wijk koeler op hete dagen en nachten, waardoor er een gezonder microklimaat ontstaat. De planten en bomen nemen CO2 en zwaveldioxide op en filteren fijnstof uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Het is dus duidelijk dat een groene leefomgeving zijn bewoners tal van voordelen biedt.

Meer lezen

De voordelen van een centrale woonlocatie

Steeds meer Vlamingen kiezen er bewust voor om in een kleinere dorpskern te gaan wonen: ze vinden een grote stad te duur of te druk en het platteland te afgelegen. Centraal gelegen dorpskernen bieden in dat geval veel voordelen. De meeste dorpen hebben een aangenaam commercieel centrum met een gevarieerd aanbod aan handelszaken. De aanwezigheid van openbaar vervoer of een toegangsweg naar de autosnelweg garandeert in de meeste gevallen een vlotte bereikbaarheid. En ook de aanwezigheid van veel natuur wordt vaak aangehaald als een troef van wonen in of nabij een dorpskern.

Met name jonge gezinnen en ouderen trekken weg uit de stad en geven de voorkeur aan een kleinere, meer landelijk gelegen gemeente. 44% van de Belgen is ervan overtuigd dat leven in een dorp goed is voor het contact met de buren. Bij de plattelandsbewoners overweegt 1 op de 4 om ooit naar een dorpskern te verhuizen om minder eenzaam te zijn en files te vermijden. 62% van de bevraagden die in een dorpskern wonen verkiezen dit omdat ze dan minder in de file moeten staan op weg naar het werk.

Meer lezen

Uniek en comfortabel wonen dankzij renovatie van historische gebouwen

Vlamingen hebben niet alleen een baksteen in hun maag, ze drukken via hun woning ook graag hun persoonlijkheid uit. Daardoor zijn woningen met een historisch woonkader of originele elementen erg in trek. De authenticiteit en het verhaal achter het gebouw geven de woning een onmiskenbare charme en meerwaarde.

Renovatie van een bestaand of historisch gebouw biedt dan weer het voordeel dat de eigenaar binnen dit charmante kader geniet van alle hedendaagse comfort. Dankzij milieuvriendelijke technologieën en duurzame materialen beantwoordt het gebouw opnieuw aan alle geldende normen en voorschriften en kan de eigenaar nog jarenlang zorgeloos van zijn unieke woning genieten.

Wat opvalt, is dat renovatieprojecten met oog voor het historische kader niet langer enkel in de steden voorkomen. Veel Vlamingen dromen immers ook van een groene omgeving en vlotte bereikbaarheid. De combinatie met historische charme en hedendaags comfort maakt hun woondroom dan compleet.

Meer lezen

De duplex:
het beste van twee werelden

Bij de zoektocht naar een nieuwe woning is de eerste vraag gewoonlijk: kies je voor een huis of een appartement? Beide woonvormen hebben namelijk hun voordelen. Maar er is nog een andere woonvorm, die de voordelen van een appartement en een huis combineert: de duplex.

Alle voordelen van een huis…

Als mensen een huis verkiezen boven een appartement, doen ze dat meestal omdat huizen in principe meer ruimte bieden dan een appartement. Zo zijn duplexen appartementen met twee woonniveaus. De extra ruimte die dat oplevert, is voor veel koppels en gezinnen ruim voldoende voor een comfortabel leven. Ook het verlangen naar een eigen tuin doet veel mensen voor een huis kiezen. Maar aangezien er ook duplexen met een eigen tuin bestaan, kan een goed gekozen duplex ook deze droom waarmaken.

…maar ook alle voordelen van een appartement

Daarbovenop geniet men met een duplex ook van de voordelen die een appartement te bieden heeft. Zo liggen de energiekosten van een duplex een stuk lager dan bij een huis. Dat komt enerzijds doordat de verwarming centraal geregeld wordt en anderzijds door de betere warmte-isolatie. De duplex wordt beschut door de omliggende wooneenheden en profiteert mee van de warmte van de boven- en onderburen. Een ander voordeel is dat de kosten voor het onderhoud van het gebouw en de bijhorende werklast verdeeld worden over alle bewoners van het gebouw. Zo vergt het totale woningonderhoud van een duplex minder tijd en moeite.

Gescheiden leefniveaus vergroten het wooncomfort

Ook voor de beleving van de woning binnenshuis biedt een duplex veel voordelen. De leefruimte is gescheiden van het privégedeelte van de woning en vergroot op die manier de privacy van de bewoners. Eigenaars waarderen met name dat ze in hun duplexwoning bezoek kunnen ontvangen, zonder dat hun gasten inkijk of toegang krijgen tot meer persoonlijke ruimtes, zoals de slaapkamers of badkamer. Gezinnen vinden het comfortabel dat de kinderen hun eigen ruimte hebben op de verdieping met de slaapkamers, terwijl de volwassenen op de andere verdieping van de rust in de woonkamer kunnen genieten en bijvoorbeeld ongestoord televisie kunnen kijken.

Modern wonen met veel lichtinval

Moderne duplexen genieten veelal van een eigentijdse indeling, waarbij de woonkamer samen met de eetruimte en de keuken één grote ruimte vormt. Om het ruimtegevoel dat zo ontstaat te versterken, voorziet men gewoonlijk grote raampartijen aan de voor- en achterzijde van de woning. Deze zorgen voor een maximale natuurlijke lichtinval, waarbij het licht door de hele ruimte stroomt.

Slim ontwerp voor een gevoel van rust

Een duplex is een woonvorm die rust geeft. Natuurlijk speelt de beschikbare ruimte daar een grote rol in: de afgescheiden privévertrekken bieden de kans om persoonlijke spullen, zoals hobbymateriaal, speelgoed of papierwerk, aan het zicht te onttrekken. Maar ook de architecturale indeling is van groot belang voor het rustgevoel. Zo zijn er in een duplex geen onnodige gangetjes, deuren en hoekjes. En ook de trap neemt niet veel ruimte in: hij bevindt zich subtiel langs de muur en niet in het midden van de woning. Het mag dus duidelijk zijn dat er naast een huis en een appartement nog een volwaardig derde alternatief bestaat, dat een leven vol ruimte, comfort en efficiëntie biedt: de duplex.
Meer lezen

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.